LEF in business

Over mij | Anselma Prins

Mijn achtergrond

Als ik terugkijk naar mijn leven, ben ik eigenlijk al vanaf mijn lagere schooltijd bezig met wat een ander van binnen beweegt. Ik was voornamelijk geïnteresseerd in mensen en kon eindeloos fantaseren over de binnenwereld van de mens. Wonend in Drenthe in een klein boerendorp, met ouders die ‘import’ waren en behept met een aparte naam, heb ik me van jongs af aan de kunst van het ‘aanpassen’ eigen gemaakt. Alles om erbij te horen. Het was duidelijk dat ik daar niet bleef wonen en vanaf mijn 19e ben ik gaan studeren in Breda. Eerst Toerisme en daarna HBO Personeel & Arbeid. Gezien mijn interesse in het gedrag van de mensen zou je zeggen dat ik Psychologie zou gaan studeren, maar ik was nooit zo geïnteresseerd in het theoretische, wetenschappelijke kader. Ik ben meer geïnteresseerd in de ervaring van ieder individu. En zo verliep mijn leven ‘ervaringsgericht’.

Na mijn studies ging ik een jaar naar Australië (waar ik Esmeralda Heij heb ontmoet) en daarna 12 jaar leiding gegeven (Bij Adecco als vestigingsmanager, bij Ben als supervisor op de Klantenservice en daarna als Unitmanager in de kinderopvang). Na een break van een jaar waarin ik een uitgebreid loopbaantraject heb doorlopen kon ik mijn roeping gaan volgen: trainer|coach. Ik werd trainer | accountmanager bij een trainingsinstituut en sinds 2010 ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer.

Anselma Prins

Het zelfstandig ondernemerschap zit in het bloed (mijn 3 broers en zus zijn allemaal ondernemers!) en gaat gepaard met veel vrijheid. En veel vrijheid gaat gepaard met veel verantwoordelijkheid. Ik zie het leven als een levenslang proces en sinds ik weet dat ‘ik er nooit zal zijn’ doorloop ik ieder proces vol overgave en met steeds meer plezier.

Sinds 2006 ben ik zeer actief bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en heb het ‘aanpassingssyndroom’ van me afgeschud.

In 2016 heb ik samen met Esmeralda het bedrijf Vrouwen met LEF én LEF in business opgericht. Vanaf 1 januari 2020 is Esmeralda alleen eigenaar van Vrouwen met LEF en ik van LEF in business.

In organisaties met spirit

LEF in Business | MAAK VERBINDING

Anselma Prins | +31 (6) 2477 3666