LEFcoach | LIFEcoach | CRISIScoach

Over Anselma – achtergrond

Mijn achtergrond

Als ik terugkijk naar mijn leven, ben ik eigenlijk al vanaf mijn lagere schooltijd bezig met wat een ander van binnen beweegt. Ik was voornamelijk geïnteresseerd in mensen en kon eindeloos fantaseren over de binnenwereld van de mens. Wonend in Drenthe in een klein boerendorp, met ouders die ‘import’ waren en behept met een aparte naam, heb ik me van jongs af aan de kunst van het ‘aanpassen’ eigen gemaakt. Alles om erbij te horen. Het was duidelijk dat ik daar niet bleef wonen en vanaf mijn 19e ben ik gaan studeren in Breda. Eerst Toerisme en daarna HBO Personeel & Arbeid. Gezien mijn interesse in het gedrag van de mensen zou je zeggen dat ik Psychologie zou gaan studeren, maar ik was nooit zo geïnteresseerd in het theoretische, wetenschappelijke kader. Mijn interesse ligt veel meer bij de ervaring van ieder individu. En zo is mijn leven ervaringsgericht’ verlopen.

Na mijn studies ben ik een jaar naar Australië geweest en vervolgens heb ik 12 jaar leiding gegeven (bij Adecco als vestigingsmanager, bij Ben als supervisor op de Klantenservice en daarna als Unitmanager in de kinderopvang). Na een break van een jaar waarin ik een uitgebreid loopbaantraject heb doorlopen kon ik mijn roeping gaan volgen: trainer|coach. Ik heb vervolgens als trainer|accountmanager bij een trainingsinstituut gewerkt en sinds 2010 ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer.

Anselma Prins

Het zelfstandig ondernemerschap zit in mijn bloed (mijn zus en 3 broers zijn allemaal ondernemers!) en gaat gepaard met veel vrijheid. En veel vrijheid gaat gepaard met veel verantwoordelijkheid. Ik zie het leven als een levenslang ontwikkelingsproces en sinds ik weet dat ik er nooit zal zijndoorloop ik ieder proces vol overgave en met steeds meer plezier.

Sinds 2006 ben ik zeer actief bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en heb het aanpassingssyndroom van me afgeschud.

Dit begon toen ik een uitgebreid loopbaantraject heb doorlopen bij Van Ede & Partners. Daar kwam ik thuis. Heerlijk om jezelf helemaal te ontleden, ontdekken en mijn passie voor trainen en coachen te ontdekken. Al snel volgde de ene verdieping na de andere: een polariteitsmassage-opleiding bracht mij al dichter bij mijn eigen lichaamsbewustzijn. De opleiding tot Trainer/accountmanager bij een trainingsinstituut gaf me de basis om mijn roeping praktisch te gaan leven. De psychologie van het lichaam (via psycholoog en opleider Annet van Laar) leerde me nog meer over de samenwerking tussen lichaam, geest en ziel.

Een periode waarin ik gebruik maakte van entheogene middelen als ayahuasca en de magische paddenstoel deed me op diep zielsniveau meer spiritualiteit ervaren. Een opleiding in Conscious Breathwork volgde om het wonder van de adem te integreren in je zijn. Een systemische jaaropleiding verbond al het voorgaande met elkaar en recentelijk heb ik de opleiding tot Sjamanistisch Practitioner afgerond.

In 2021 is Human Design op mijn pad gekomen, wat ook weer een briljante toevoeging is aan mijn rijtje van educatie.

Samengevat – Het aardse ondernemerschap combineert goed met mijn eigen persoonlijke, bewustzijns- en spirituele ontwikkeling. Door de jaren heen heb ik geleerd om mijn hoofd te laten leiden door mijn hart en dat is wat mijn relaties vaak zoeken. Mijn lichaam wijst mij de weg” is mijn mantra. Dat geeft heel veel innerlijke rust en zoveel bagage om uit te putten dat ik weet dat ik iedereen met wie ik werk, kan helpen om dat te bereiken wat het beste bij hem of haar past.

Mensen met spirit

LEF in business | MAAK VERBINDING

Anselma Prins |
+31 (6) 2477 3666